Pentru a efectua operatiuni de subscriere si/sau rascumparare in fondurile deschise de investitii administrate de Certinvest, trebuie sa aveti un cont valid de utilizator in aceasta platforma de tranzactionare.

Atat deschiderea unui cont de utilizator, cat si efectuarea de operatiuni de subscriere si/sau rascumparare prin intermediul acestei platformei sunt gratuite.

Pentru a va deschide un cont de utilizator, trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

 1. Completati formularul de deschidere de cont online, disponibil in aceasta pagina de internet, sectiunea "Inregistrare".

 2. Dupa finalizarea completarii formularului de deschidere de cont online, trebuie sa printati Contractul pentru Operatiuni cu Unitati de Fond prin Internet care va apare completat cu informatiile esentiale, sa completati restul informatiilor, sa il semnati, si sa il trimiteti, alaturi de:

  a. Pentru persoane fizice: o fotocopie a documentelor de identificare (BI/CI sau pasaport) si documente de evidenta a locului de rezidenta a investitorului (daca rezidenta investitorului difera de adresa din BI/CI),

  b. Pentru persoane juridice: act constitutiv actualizat, certificat constatator aflat in termenul de valabilitate, certificat de inmatriculare, lista specimelor de semnaturi autorizate, imputernicirea pentru persoana care reprezinta investitorul, daca aceasta nu este reprezentantul legal, si copie BI/CI a reprezentantului legal, precum si copie BI/Ci a imputernicitului (daca este cazul).

  la sediul Certinvest (Str. Buzesti nr. 75-77, cladirea Cube Victoriei Center, etaj 10, Biroul 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011017), fie prin posta clasica, fie personal, fie pe cale electronica, la investonline@certinvest.ro (caz in care trebuie sa aplicati documentelor propria semnatura electronica extinsa, definita conform Legii nr. 455/2001 privind semnnatura electronica).

 3. Dupa primirea Contractului pentru Operatiuni cu Unitati de Fond prin Internet si a documentelor care atesta identitatea si rezidenta dumneavoastra, Certinvest va va transmite prin curier securizat, 2 scrisori:

  a. O scrisoare cu confirmare de primire, pentru a verifica, conform cerintelor legale, adresa postala pe care ati declarat-o, si pentru a va inapoia Contractul pentru Operatiuni cu Unitati de Fond prin Internet, semnat si stampilat de Certinvest;

  b. O scrisoare (transmisa ulterior receptionarii confirmarii de primire a primei scrisori pe care v-am trimis-o) continand:

  • Numele dumneavoastra de utilizator (specificat de dumneavoastra in formularul de deschidere cont online)
  • Parola de acces in platforma de tranzactionare
  • Parola de confirmare a operatiunilor de subscriere, rascumparare si transfer de numerar.

Dupa primirea plicului cu parolele de utilizare a paltformei de tranzactionare online de unitati de fond, dumneavoastra veti putea sa va autentificati in sistem, si sa efectuati operatiuni.

La prima autentificare, sistemul va va solicita sa va modificati parolele primite prin plic, pentru a le putea tine minte mai usor. Va veti putea modifica parolele ori de cate ori va doriti, in ecranul Stare Cont.

In cazul in care nu va autentificati in sistem intr-o perioada mai lunga de trei luni, si parolele va expira, la prima incercare de autentificare cu parolele expirate, veti fi anuntat ca nu va puteti autentifica in sistem, din cauza faptului ca au expirat parolele si veti fi rugat sa va modificati parolele in acel moment.

Daca intampinati dificultati in orice moment al procesului de inregistrare a unui cont de utilizator, va rugam sa ne contactati la 021 203 14 00 sau la investonline@certinvest.ro